Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Món Jurídic

La revista 'Món Jurídic' núm. 330 ja es pot consultar en PDF

21/10/2020
La formació és un pilar essencial per a la professió, per aquest motiu l’ICAB s’ha adaptat al nou context generat per la COVID-19 reinventat les modalitats de prestació de les classes, abans primordialment presencials. L’Escola de Pràctica Jurídica ha ampliat l’oferta de la modalitat presencial del Postgrau de Pràctica Jurídica a una segona modalitat on-line, i els Màsters d'especialització jurídica són en format blended a excepció del màster en dret penal i de mediació. Des de Món Jurídic dediquem la portada a formació (Màsters d'especialització jurídica i al Postgrau EPJ).
La revista 'Món Jurídic' núm. 330 ja es pot consultar en PDF

A la secció «Junta informa» inclou la notícia amb l'aprovació per àmplia majoria la gestió anual de la junta, la memòria d’activitats, els estats financers, la liquidació pressupostària del 2019 i els pressupostos de l’ICAB per al 2020. La celebració d’aquest acte no es va poder celebrar el 17 de setembre atès que es va haver d’ajornar a causa de la COVID-19.

Els articles d’aquest número tracten sobre la propietat intel·lectual i la llibertat d’expressió, els efectes del canvi climàtic i com el govern ha anticipat diverses mesures en situació de sequera, i com afrontar la nova normalitat en temps de COVID-19, entre d'altres temes. En la secció ‘Cara a Cara’, es debat sobre si s’ha de regular l’ús del cànnabis.

Les entrevistes estan protagonitzades, per una banda, per Giuseppe Di palo, ombudsman dels fons i programes de les Nacions Unides, que aborda i exposa la importància de la mediació com a mètode alternatiu de conflictes. De l’altra, per Judit Mascó, presidenta de la Fundació Ared, que explica quines són les principals accions que duu a terme la Fundació Ared, com els hi ha afectat la COVID-19 i quins reptes o desafiaments té el món de moda en l’actualitat, entre altres temes.

Des de Món Jurídic, volem mostrar el nostre condol a les famílies de tots els companys que han patit la seva pèrdua recentment, i que reben el corresponent obituari en aquesta edició: José Juan Pintó, degà Emèrit de l’ICAB; Julio F. Mesanza Estrada, diputat de la Junta de Govern de l’ICAB i Lluís Puig Ferriol, jurista.

Món Jurídic és el reflex de la vida col·legial i un vehicle de comunicació de la Junta de Govern amb els col·legiats i col·legiades. Us animem més que mai a què ens adreceu els vostres articles, cartes o opinions a  monjuridic@icab.cat

Documents

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat