Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies

Reunió Subdelegació de Govern-Policia-ICAB per la insuficiència de cites per tràmits policials

05/11/2020
El 3 de novembre de 2020 la Subdelegació del Govern de Barcelona, el Servicio de Documentación y Archivo del CNP i l’ICAB es van reunir virtualment amb la finalitat de buscar solucions a la problemàtica generada per la gestió de les cites policials per tràmits d’estrangeria.

Benvolguts i benvolgudes,

El 3 de novembre de 2020 la Subdelegació del Govern de Barcelona, el Servicio de Documentación y Archivo del CNP i l’ICAB es van reunir virtualment amb la finalitat de buscar solucions a la problemàtica generada per la gestió de les cites policials per tràmits d’estrangeria.

La Subdelegació del Govern va estar representada pel Sr. Carlos Prieto, Subdelegat del Govern; els inspectors Garrido i Piñeiro en representació del Servicio de Documentación y Archivo del CNP; i en nom de l’ICAB van assistir el Secretari de la Junta de Govern, Jesús Sánchez, Carmen Valenzuela, diputada de la Comissió d’estrangeria, i Pepi Gutiérrez, coordinadora de la mateixa.

El Subdelegat del Govern va exposar  que s’estan orientant els esforços a oferir més cites i perfeccionar l’accés a la pàgina web per a millorar el servei de gestió de cites.

Entre les mesures ja adoptades a tal efecte, tant el Subdelegat del Govern com els inspectors policials varen comunicar les següents:   

 • Canvi temporal de destí de 90 funcionaris per a tramitar TIEs i formació dels mateixos, ja que la dotació de recursos humans té màxima prioritat pels  responsables policials.
 • Intenció de duplicar en el mes de novembre  i mesos successius el nombre de cites atorgades el novembre de l’any passat.
 • Investigació policial de l’ús d’aplicacions informàtiques que poden suposar una alteració del software.
 • Obertura de les comissaries de 8:30 a 20:30 hores.

A més, l’inspector Garrido va comunicar que s’havien recuperat el 28,80% de les cites suspeses durant l’estat d’alarma i  va anunciar que s’està preparant un nou software per  la tramitació de les TIEs a semblança de l’ utilitzat per  la expedició dels DNI.

Des de l’ICAB es va insistir en la necessitat de resoldre la situació dels titulars d’una autorització de residència de llarga durada derivada del procés de normalització i que ara han de sol·licitar cita per renovar les seves TIEs; i es va advertí que la finalització del període de pròrroga automàtica contemplada per l’Ordre SND 421/2020 comportarà un nombre de noves sol·licituds de documentació derivat dels processos de renovació de les autoritzacions prorrogades diferits al final d’aquell període.

Conscients que aquests  escenaris incrementaran el volum normal de treball, l’ICAB va traslladar a les autoritats presents en la reunió una sèrie de propostes per  temperar aquesta càrrega de treball sense la necessitat d’ampliar la dotació de personal.

Les que es van proposar van ser:

 • La incorporació de la citació per a l’expedició de la TIE en les autoritzacions de residència i estada.  La cita assignada per les autoritats policials podria anar acompanyada del seu localitzador per a que els interessats o els seus representants poguessin  anul·lar-la si s’escau.
 • La citació dels interessats per a la recollida de la targeta el mateix dia en que són citats per a l’expedició.
 • La indicació expressa en les resolucions favorables d’autoritzacions d’estada, de residència i de residència i treball que l’eficàcia de l’autorització concedida no està condicionada a l’obtenció de la targeta d’identitat d’estranger i que desplega tots els seus efectes malgrat no estar en possessió de la mateixa.
 • Tramitació telemàtica d’aquells tràmits policials que no requereixen la presa de petjades, como són l’assignació de NIE, certificats de residència o no resident, de concordança, autorització de retorn, carta d’invitació…

Així mateix, la Comissió d’Estrangeria segueix treballant de la mà del CGAE per la implementació de tals mesures i així aconseguir una gestió normalitzada de les cites policials pels tràmits d’estrangeria. Us mantindrem informats de qualsevol novetat que es produeixi al respecte.

 

La Comissió d’Estrangeria.

Contactes

  Mallorca, 283
  08036 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5305 F. 93 487 11 16 E. estrangeria@icab.cat