Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Titulars

La revista 'Món Jurídic' núm. 328  ja es pot consultar en PDF 

01/06/2020
La COVID-19 ha estat una situació excepcional que ha afectat la societat a nivell global i que ha tingut conseqüències en molts àmbits, també en l’advocacia. Per això la revista Corporativa de l’ICAB ha centrat en aquest tema bona part dels seus continguts. 
La revista 'Món Jurídic' núm. 328  ja es pot consultar en PDF 

Hi dediquem la portada, l’editorial – a càrrec de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay- per donar a conèixer les mesures que aquesta Corporació ha dut a terme per a combatre la pandemia. Facilitem dins la secció de legislació les publicacions realitzades en el BOE i DOGC durant el període de vigència d’alarma per la COVID-19, a la secció Ampliació de la Legislació es fa una anàlisi del ‘Decret de declaració de l’Estat d’Alerta’, i els articles «China para abogados en tiempos de cororavirus», «La Transmissió de la COVID-19 i l’eventual responsabilitat penal» i «COVID-19: drets (i deures) dels ciutadans en l’àmbit del dret sanitari» analitzen aquest tema des de diferents àmbits i posicioments. 


També hem realitzat una  entrevista al cap de Medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona,  doctor  Antoni Trilla per conèixer més sobre aquest virus i a la secció Cole es Mou trobem un reportatge amb totes les accions que ha fet el Col·legi vers els Col·legiats de la Corporació per afrontar la COVID-19, especialment pel que fa a l’impuls en formació on-line. Des de Voluntaris ICAB també donen a conèixer les accions que han dut a terme per ajudar a combatre la pandemia, especialment entre els seus beneficiaris i beneficiàries. 

Al marge de la COVID-19 la revista inclou altres continguts. 


Les entrevistes recullen d’una banda, la presidència de Silvia Gimenez- Salinas al front la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE), i de l’altra s’aborda amb  Carme Guil Román, magistrada de la secció penal de l’Audiència provincial de Barcelona en quina situació està la mediació  i què és la justícia restaurativa.  Mentre que en el  El ‘Cara a cara’ s’analitza  l’accés i pagament de l’habitatge així com la problemàtica entorn l’índex IRPH. També cal destacar les cròniques dels darrers actes celebrats al Col·legi en relació al III Congrés Nacional en defensa dels drets de les víctimes d’accidents de trànsit d’ANAVA-RC, sobre el monogràfic de la Revisa Jurídica de Catalunya: El Règim de la propietat horitzontal a Catalunya» i les «Conseqüències legals i econòmiques del Brexit».  


Món Jurídic és el reflex de la vida col·legial i un vehicle de comunicació de la Junta de Govern amb els col·legiats i col·legiades. Us animem més que mai a què ens adreçeu els vostres articles, cartes o opinions a  monjuridic@icab.cat


També us informen que arran de l’Estat d’Alarma el servei de distribució en paper de la revista funciona amb uns altres terminis de producció més alts, per aquest motiu és possible que encara no heu rebut la revista ‘Món Jurídic’ núm.328 (que corresponen als mesos d’abril i maig de 2020).  Sentim les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar.

Documents

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat