Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Conferències on-line

Tertúlies jurídiques sobre l'actualitat en format podcast

28/10/2020
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha posat en marxa les tertúlies jurídiques sobre temes d'actualitat. Ja està disponible un nou podcast, en el que es parla del CGPJ. No us el podeu perdre!
Tertúlies jurídiques sobre l'actualitat en format podcast

Notícies relacionades

9. Tertúlia jurídica sobre statu quo i les solucions per despolititzar el CGPJ (03/11/2020)

El novè podcast ICAB porta per títol statu quo i les solucions per despolititzar el Consejo General del Poder Judicial.

Com en anteriors ocasions, la presentació de l'àudio va a càrrec de Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern de l’ICAB, i de Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast continua amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec de Carmen Valenzuela, advocada i diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, i Isidor García, de la Comissió de Normativa.

A la tertília posterior hi participen Francisco Aranda, diputat socialista al Congrés per la circumscripció de Barcelona i Jaume Alonso-Cuevillas, advocat i catedràtic de Dret Processal de la UB.

Escucha"Tertúlia sobre el Statu quo y las soluciones para despolitizar el CGPJ" en Spreaker.

8. Tertúlia jurídica sobre Dret i Noves Tecnologies, de les Fintech al Blockchain (28/10/2020)

El vuitè podcast aprofundeix en el Dret i les Noves Tecnologies, tractant temes tan actuals com poden ser les Fintech (empreses de nova creació del sector financer que fan ús de les TIC per innovar) o el Blockchain.

La presentació de l'àudio va a càrrec de Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern de l’ICAB, i de Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast continua amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec de Carmen Valenzuela, advocada i diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

A la tertúlia posterior hi participen José Maria Anguiano, advocat expert en l’assessorament legal en l’àmbit electrònic, i Jorge Morell, jurista i Legaltech.

Escucha"Tertúlia jurídica sobre el Derecho y las Nuevas Tecnologías, de las fintech a la blockchain" en Spreaker.

7. Tertúlia jurídica sobre la prova pericial a examen de la sana crítica (06/10/2020)

El setè podcast porta per títol 'La prova pericial a examen de la sana crítica'.

La presentació de l'àudio va a càrrec de Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern de l’ICAB, i de Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast continua amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec de Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, i Isidor Garcia, advocat de la Comissió de Normativa.

A la tertúlia posterior hi participen Rafael Orellana, president de l’Associació Catalana de Pèrits Judicials i advocat, i Óscar Fernández de León, advocat.

Escucha"Tertúlia jurídica: La prueba pericial a examen de la sana crítica" en Spreaker.

6. Tertúlia jurídica sobre okupació (15/09/2020)

El sisè podcast aborda l’okupació de béns immobles, un tema candent sobre el que s’ha pronunciat recentment la Comissió de Normativa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

La presentació de l'àudio va a càrrec de Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

La degana de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, fa la introducció del podcast, que segueix amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec de Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

Posteriorment, podeu escoltar el cara a cara entre Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern de l’ICAB i Verónica Dávalos, advocada.

Escucha"Tertúlia Jurídica sobre la okupación" en Spreaker.

5. Tertúlia jurídica sobre la conciliació i el teletreball (31/07/2020)

El cinquè podcast aborda la conciliació i el teletreball, un tema de màxima actualitat arran de la crisis de la COVID-19 i el confinament.

La presentació de l'àudio la fan Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, i Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast comença com de costum, amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec d'Isidor García, coordinador de la Comissió de Normativa de l'ICAB, i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

A la tertúlia posterior hi participen les advocades Ainhoa Díaz Tarragó i Joana Badia Rion.

Escucha"Tertulia jurídica sobre la conciliación y el teletrabajo" en Spreaker.

4. Tertulia jurídica (podcast) sobre la plataforma ‘Derecho y Familia’ (29/07/2020)

El quart podcast està dedicat a la plataforma ‘Derecho y Familia’ que reuneix a diferents professionals que intervenen en els procediments de família.

La presentació de l'àudio va a càrrec de Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern de Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, i Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast comença, com és habitual, amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec d'Isidor García, coordinador de la Comissió de Normativa de l'ICAB, i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

A la tertúlia posterior participen Joaquim de Miquel, vicedegà de l'ICAB; Xavier Abel Lluch, magistrat i doctor en Dret; Isabel Winkels, advocada i sòcia fundadora de la plataforma Dret i Família; i Cristina Díaz-Malnero, advocada de família i mediadora.

Escucha"Tertulia sobre la Plataforma Derecho y Familia" en Spreaker.

3. Tertúlia jurídica (podcast) sobre despeses hipotecàries, comissió d’obertura, prescripció i novació clàusula sòl amb renúncia a les accions judicials futures (24/07/2020)

El tercer dels podcasts, centrat en les despeses hipotecàries, comissió d’obertura, prescripció i novació clàusula sòl amb renuncia a les accions judicials, l’introdueix la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay.

La presentació de l’àudio va a acàrrec de Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, i Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast comença, com és habitual, amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec d'Isidor Garcia, coordinador de la Comissió de Normativa de l'ICAB, i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

A la tertúlia posterior hi participen Margarita Poveda, magistrada titular del Jutjat de Primera Instància 17 de Palma de Mallorca; Eugenio Ribón, president de la 'Asociación Española de Derecho de Consumo' i diputat de la Junta ICAM; i Francisco Javier Orduña, catedràtic de Dret Civil UdV i ex magistrat de la Sala Civil del TS.

Escucha"Tertulia sobre gastos hipotecarios" en Spreaker.

 

2. Tertúlia jurídica (podcast) sobre la Llei de Segona Oportunitat (14/07/2020)

El segon dels podcasts, centrat en la Llei de la Segona Oportunitat, el presenten Jesús Sánchez, advocat i secretari de la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, i Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona.

El podcast arrenca amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec d'Isidor Garcia, coordinador de la Comissió de Normativa de l'ICAB, i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

Hi participen com a ponents, Miguel Ángel Chamorro, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 50 de Barcelona; Yvonne Pavía, advocada i diputada de la Junta de Govern de l'ICAB; i Martí Batlloriadvocat i professor de Dret Mercantil UdG, coordinadors del Grup de Treball de Segona Oportunitat ICAB - CICAC. 

Escucha"Tertúlia sobre la Llei de Segona Oportunitat" en Spreaker.

 

1. Tertúlia jurídica (podcast) sobre la situació actual a la jurisdicció social (22/06/2020)

El primer dels podcasts, sobre la situació de la jurisdicció social,  el presenta la degana de l'ICAB, Mª Eugènia Gay. S'inicia amb el resum de notícies sobre la temàtica a càrrec d'Isidor Garcia, coordinador de la Comissió de Normativa de l'ICAB, i Carmen Valenzuela, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.

A la tertúlia participa a Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de Primera Instància núm. 38 de Barcelona; Jesús Gómez Esteban, magistrat del Jutjat Social núm. 20 de Barcelona; Marta Urbano, LAJ del Social; Enrique Garcia Echegoyen, president de la Secció de Dret laboral de l'ICAB; Mª Eugènia Gay, degana de l'ICAB, i Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB.