Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Secció de Dret Processal

Jornades on-line sobre la Transformació digital del procés

15/06/2020
La Secció de Dret Processal de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i la Càtedra Manuel Serra de la Universitat de Barcelona (UB) van organitzar els dies 18 i 19 de juny, i 7 i 9 de juliol unes jornades on-line per abordar com la digitalització està transformant diferents aspectes del dret processal. VÍDEOS JA DISPONIBLES!
Jornades on-line sobre la Transformació digital del procés

Les jornades es van iniciar el dijous 18 de juny, a les 18 hores, amb una sessió sobre la transformació digital en el procés civil/mercantil. Va presentar la conferència Vicente Pérez Daudí, catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona (UB) i la va moderar Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB. Hi van participar com a ponents Francisco González de Audicana, magistrat del Jutjat de 1a. Instància núm. 38 de Barcelona; Cristina Vallejo, advocada i diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, i Yolanda Ríos, magistrada del Jutjat Mercantil núm. 1 de Barcelona.

El divendres 19 de juny, a les 12 hores, es va abordar la transformació digital del procés penal. S'hi van tractar qüestions com el nou escenari del judici oral en la "nova normalitat" o la implantació dels dispositius de rastreig. Va moderar la sessió Núria Mallandrich, professora de Dret Processal de la UB. Hi van participar Joaquín Delgado, magistrat de l'Audiència Provincial de Madrid Secció segona (Penal); Javier Hernández, magistrat, president de la Secció d'apel·lacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; Manuel Richard González, professor titular de Dret Processal UPNA i Olga Fuentes, catedràtica de Dret Processal de la Universidad Miguel Hernández.

La tercera sessió de les jornades va tenir lloc el dimarts 7 de juliol, a les 17 hores. Va tractar sobre la transformació digital en el procés contenciós-administratiu: l'advocacia davant la justícia digital, la situació post COVID-19, les problemàtiques, solucions i alternatives de resolució de conflictes. Va moderar la conferència Rafael Fernández Bautista, advocat. Hi van participar Beatriz Gil, advocada i Coordinadora del Postgrau de Dret Europeu i Comunitari a l'ICAB; José Amérigo Alonso, lletrat del Consell d'Estat en excedència; Pablo Molina, advocat i Montserrat Raga, magistrada-jutgessa del Jutjat contenciós administratiu núm. 5 de Barcelona.

Les jornades es van tancar el dijous 9 de juliol, a les 17 hores, amb una conferència sobre la digitalització en el procés social. S'hi van tractar, entre altres qüestions, els problemes i solucions davant de la substanciació dels judicis telemàtics en el procés laboral i el control empresarial dels dispositius digitals facilitats als/les treballadors/es. Va moderar la sessió Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB. Hi van participar Jesús Gómez Esteban, magistrat del Social núm. 20 de Barcelona; Enrique García Echegoyen, advocat i president de la Secció de Dret laboral de l'ICAB i membre del Consell rector de l'escola i màster de dret laboral de l'ICAB; i José Luís Goñi, catedràtic de Dret del Treball a la Universitat Pública de Navarra.

Les jornades es van desenvolupar de forma on-line mitjançant un sistema de videoconferència.

Contactes

    Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat