Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Departament Internacional ICAB

Cursos gratuïts HELP (Human Rights Education for Legal Professionals) del Consell d'Europa

20/05/2020
HELP és la principal plataforma educativa del Consell d'Europa (CdE) per a professionals del Dret. El seu objectiu és formar jutges/esses, advocats/des i fiscals sobre els drets humans a Europa.
Cursos gratuïts HELP (Human Rights Education for Legal Professionals) del Consell d'Europa

Actualment, a part de la Convenció Europea sobre Drets Humans (CEDH), HELP cobreix altres instruments com la Carta Social Europea (ESC) o convenis de CdE en àrees clau com la protecció de dades o els drets laborals.

A més, amb el suport de la Unió Europea, s'inclou en els cursos desenvolupats específicament per a països de la UE, la Carta dels Drets Fonamentals de la UE i la seva jurisprudència.
Aquesta formació ofereix als professionals del dret eines per conèixer millor l'àmbit dels drets humans i mantenir-se informat de les modificacions i jurisprudència, en constant evolució, del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Alguns dels cursos HELP que podrien ser d'interès són:

  • Introducció al Conveni Europeu de Drets Humans i al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), inclòs un nou mòdul sobre Execució de sentències del TEDH (suggerim seguir la versió anglesa actualitzada de març de 2020 i consultar la versió més antiga en castellà només pel que fa a legislació i casos rellevants per a Espanya)
  • Criteris d'admissibilitat de casos al Tribunal Europeu de Drets Humans
  • Violència contra la dona i violència domèstica
  • Principis de drets humans en Biomedicina (Bioètica)
  • Drets de les persones amb discapacitat
  • Justícia adaptada a menors
  • Asil i el CE

Per a més informació:  http://help.elearning.ext.coe.int

 

Contactes