Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Comissió de Transformació Digital

COMUNICACIÓ DE LA COMISSIÓ (UE) – Orientacions sobre les aplicacions mòbils en la lluita contra la pandèmia de COVID-19

24/04/2020
Publicada al Diari Oficial de la Unió Europea la Comunicació de la Comissió amb orientacions sobre les aplicacions mòbils en la lluita contra la pandèmia de Covid-19, en allò referent a la protecció de dades (2020/C 124 I/01).
COMUNICACIÓ DE LA COMISSIÓ (UE) – Orientacions sobre les aplicacions mòbils en la lluita contra la pandèmia de COVID-19

El document contempla com les  aplicacions per a dispositius mòbils, i en particular les funcionalitats de rastreig de contactes, poden tenir un paper important en aquest context, en tant que poden tenir un efecte significatiu en el diagnòstic, el tractament i la gestió de la COVID-19, dins i fora de l'àmbit hospitalari i seran  especialment pertinents quan s'aixequin les mesures de confinament i el risc d'infecció augmenti a mesura que més i més persones entrin en contacte.

Aquestes aplicacions poden ajudar a interrompre les cadenes d'infecció amb major rapidesa i eficàcia que les mesures generals de confinament, així com reduir el risc d'una propagació significativa de virus.

També indica que  la confiança és un requisit previ fonamental per al desenvolupament d'aquestes aplicacions i la seva acceptació i adopció per part dels ciutadans, que han de tenir la certesa que el respecte dels drets fonamentals està garantit, que les aplicacions van a utilitzar-se exclusivament per als fins específicament definits, que no es van a emprar per a la vigilància a gran escala i que les persones van a seguir tenint el control de les seves dades.

Aquesta és la base en la qual se sustenten la precisió i l'eficàcia d'aquest tipus d'aplicacions a l'hora de contenir la propagació de virus. És, doncs, essencial trobar solucions que siguin el menys intrusives possibles i compleixin plenament els requisits en matèria de protecció de les dades personals i la intimitat establerts en el Dret de la UE.

D'altra banda, les aplicacions han de desactivar-se a molt tard quan es declari que la pandèmia està controlada.

Les aplicacions haurien d'incloure també els mecanismes més avançats de seguretat de la informació.
 

Consulta el document:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ES/TXT/?uri=uriserv:OJ.CI.2020.124.01.0001.01.SPA&toc=OJ:C:2020:124I:TOC

Contactes

    Mallorca, 283
    0837 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 496 18 80 - EXT. 5705 T. 93 601 12 12 E. digicab@icab.cat