Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Comissió de Transformació Digital

L’EUROPEAN DATA PROTECTION BOARD adopta directrius sobre el tractament de dades sanitàries amb finalitats de recerca en el context del Covid-19 i directrius sobre geolocalització en aquest context

24/04/2020
Les directrius sobre el tractament de dades sanitàries amb finalitats de recerca en el context del brot de Covid-19 tenen com a objectiu donar llum sobre les qüestions legals més urgents sobre l’ús de dades de salut, com ara la base legal del tractament i el tractament posterior de les dades de salut. amb la finalitat de la investigació científica, la implementació de garanties adequades i l'exercici dels drets de les persones subjectes.
L’EUROPEAN DATA PROTECTION BOARD adopta directrius sobre el tractament de dades sanitàries amb finalitats de recerca en el context del Covid-19 i directrius sobre geolocalització en aquest context

A més, les directrius tracten qüestions legals relacionades amb les transferències internacionals de dades que impliquen dades sanitàries amb finalitats de recerca relacionades amb la lluita contra la Covid-19

Les directrius sobre geolocalització en el context del brot de  Covid-19 pretenen aclarir les condicions i els principis per a l'ús proporcional de les dades d'ubicació i les eines de traçabilitat  de contactes.  amb dos propòsits específics:

  1. utilitzar dades de localització per donar suport a la resposta a la pandèmia modelant la propagació del virus per tal de valorar l'efectivitat global de les mesures de confinament;
  2. utilitzar la traçabilitat  de contactes, que té com a objectiu notificar a les persones que podrien haver estat a prop d'algú que finalment es confirmi com a portador del virus, per tal de trencar les cadenes de contaminació el més aviat possible.

Els principis generals d’efectivitat, necessitat i proporcionalitat han de guiar qualsevol mesura adoptada pels Estats membres o les institucions de la UE que impliquin processament de dades personals per combatre  el Covid-19.

El BEDP afirma i subratlla que l'ús d'aplicacions de traçabilitat  de contactes ha de ser voluntari i no hauria de dependre de la traçabilitat  de moviments individuals, sinó de la informació de proximitat dels usuaris.

“En qualsevol cas, les persones no haurien d’haver de triar entre una resposta eficient a la crisi i la protecció dels drets fonamentals ”.

 

Consulta el document:

https://edpb.europa.eu/sites/edpb/files/files/file1/edpb_guidelines_20200420_contact_tracing_covid_with_annex_en.pdf

Contactes

    Mallorca, 283
    0837 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 496 18 80 - EXT. 5705 T. 93 601 12 12 E. digicab@icab.cat