Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Titulars › Secció de Dret del Consum › Crisi sanitària

Oberta la inscripció al III Congrés Nacional de Consum

10/03/2020
El III Congrés Nacional de Consum se celebrarà virtualment els dies 16 i 17 de juliol de 2020, a través de la plataforma de videoconferència Zoom, mitjançant una clau individualitzada que s'assignarà a cada congressista, permetent la seva participació interactiva durant tot el Congrés.
Oberta la inscripció al III Congrés Nacional de Consum

Així mateix, les ponències romandran a disposició dels congressistes durant 7 dies des de la celebració del Congrés, per permetre un nou visionat en qualsevol moment durant aquest període.

Durant dos dies de programa, s'hi abordaran les novetats jurisprudencials en relació al crèdit revolving; l'IRPH (estat actual, discrepàncies judicials i perspectiva de futur); els aspectes controvertits en els contractes de consumidors arran de la COVID-19; les qüestions litigioses de l'entrada en vigor de la llei de contactes de crèdit immobiliari; l'usuari dels serveis sanitaris; les vies de reclamació del consumidor front a la societat mercantil i la inclusió indeguda d'usuaris en fitxers de solvència patrimonial.

També s'analitzaran els conflictes en els diferents tipus de contractes d'arrendaments després de la crisi del coronavirus; la segona oportunitat després de la COVID-19 i la qüestió prejudicial davant el TJUE com a instrument per a la correcta aplicació del Dret de la Unió Europea.

Així mateix, es durà a terme la presentació de la xarxa d'advocats de consum i es lliurarà el premi AEDC 2020 al 'Consejo de Consumidores y Usuarios'.

El Congrés està coorganitzat per l'Ilustre Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i la 'Asociación Española de Derecho de Consumo'.  Des de l'organització es vol agrair a tots els congressistes i assistents la confiança i fidelitat, amb el desig de seguir comptant amb la vostra participació, en aquesta edició virtual, així com en futures trobades.

El Congrés estava inicialment previst per als dies 19 i 20 de març i va haver de ser ajornat a causa de la pandèmia per COVID-19. 

>> MÉS INFORMACIÓ, PROGRAMA I INSCRIPCIÓ ON-LINE

Amb motiu de la III Congrés Nacional de Consum i com a patrocinador oficial, vLex obsequia fins al 20 de juliol amb la descàrrega gratuïta de dues de les revistes sobre Dret de Consum: Revista Consum i Empresa i Revista Jurídica sobre Consumidors i Usuaris, dirigides per Maria del Mar Hernández Rodríguez, magistrada Especialista CGPJ en assumptes mercantils i Federico Adan Domenech, Professor Agregat de Dret Processal, acreditat com a Catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i Magistrat Suplent de l'Audiència Provincial de Tarragona.

Documents

Contactes

    Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat