Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Correu electrònic @icab.cat o @icab.es i Google Drive

Correu electrònic @icab.cat o @icab.es i Google Drive

Descripció del servei

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) facilita a totes les persones col·legiades un compte de correu electrònic amb domini 'nom@icab.cat' o 'nom@icab.es'.

Condicions del servei

- La capacitat de la bústia de correu és de 15 GB.
- El compte s’anul·larà definitivament si durant sis mesos ha estat inactiu, o bé si es causa baixa del Col·legi. La baixa serà efectiva al cap d'un mes.

Passes a seguir

Per obtenir un e-mail de l'ICAB podeu utilitzar les següents vies:

-  Mitjançant l'accés a la pàgina web de l'ICAB > Àrea personal, fent clic sobre Tràmits - Correu electrònicContrasenyes - Canvi password correu electrònic.
-  Complimentant el formulari corresponent (veure model adjunt, a peu de pàgina) i retornar per e-mail a webinformat@icab.cat o per fax al número 93 487 90 48.
-  De forma presencial, en les dependencies del Departament d'Informàtica.

En breu rebrà per correu ordinari una carta, o bé un e-mail al correu electrònic indicat, amb les dades de configuració del nou e-mail.

Google Drive

El correu ICAB està basat en Google Apps i, per tant, permet utilitzar altres productes com Google Drive. Així, tots els col·legiats amb un compte de correu de l’ICAB tenen compte de Google Drive.

Amb Drive podreu treballar amb els documents de manera col·laborativa de forma molt senzilla i segura.

Fins ara, si volíeu compartir un document l’enviàveu com a adjunt en un correu electrònic, però això presenta força inconvenients:

  • La comunicació no és segura, ja que el servei de correu electrònic no és un sistema de comunicació segur.
  • Si l’edició del document és compartida, cal unificar els canvis introduïts per cada editor i mantenir les diferents versions del document.
  • Enviar un document gran per correu electrònic pot ser un problema pel receptor si no admet annexos més grans de cert volum o si rep el correu des d'un telèfon mòbil.

Què podeu fer amb Google Drive?

  • Enviar un document confidencial de manera segura.  Podeu compartir un document enviant un enllaç, de manera que el document només serà accessible per al destinatari. L’accés al document sempre es fa per accés web segur (https) de manera que, a diferència d’un adjunt en un correu electrònic, el correu sempre viatja xifrat per Internet.
  • Edició d’un document de forma col·laborativa. Aquesta és una característica impressionant i molt útil. Podeu crear un document i compartir-lo, donant permís d'edició a totes les persones que calgui. Totes les persones amb permís d’edició podran modificar el document de forma simultània i podreu identificar els canvis fets per cada una de les persones. Tot això en un ÚNIC document. Aquesta funció pot ser útil tant per a la redacció col·laborativa d’un escrit amb un company, com per a la revisió i negociació de les clàusules d’un contracte.
  • Respectar la bústia del destinatari. El correu electrònic no és un sistema per enviar fitxers, tot i que en alguns casos es puguin enviar annexos molt grans, us podeu trobar amb què la bústia de destinatari no admeti el correu. En general, enviar un correu amb un annex de més de 3 MB no és una bona pràctica. L’enviament d’adjunts molt grans també pot col·lapsar els correus electrònics a la bústia del destinatari o causar problemes si el receptor utilitza un telèfon mòbil. Amb Google Drive, podeu enviar un enllaç del document, de manera que el correu no tindrà cap problema per arribar al destinatari.
  • Còpia de seguretat dels documents. Google Drive manté una copia dels documents que hi emmagatzemeu, de manera que a tots els ordinadors on tingueu instal·lat Google Drive amb el compte de correu ICAB, disposareu d’una còpia del document.
  • Treballa en el Núvol. Aquest terme significa que els documents que dipositeu a Google Drive els tindreu disponibles a qualsevol lloc on tingueu connexió a Internet.

Documents