Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB lamenta la mort de l’advocat i jurista Josep Joan Pintó Ruiz, degà emèrit del Col·legi

24/08/2020
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) lamenta comunicar la mort de l’advocat i jurista català Josep Joan Pintó Ruiz, degà emèrit del Col·legi, a l’edat de 93 anys. Nascut el 16 d’abril de 1927 a Barcelona, Pintó va dedicar tota la seva vida al món del Dret, la justícia i les ciències econòmiques.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB lamenta la mort de l’advocat i jurista Josep Joan Pintó Ruiz, degà emèrit del Col·legi

Josep Joan Pintó Ruiz es va llicenciar en Dret amb premi extraordinari per la Universitat de Barcelona l’any 1949 i, una dècada més tard, es va doctorar i esdevenir professor de Dret i de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UB. 

La seva entrada al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona l’any 1978 va destacar per la seva dedicació i defensa al Dret Civil català. Un any després, del 1979 al 1991 va ser membre de la  Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya i president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, del que era membre des de 1967. També va ser vicepresident del Consejo General de la Abogacía Española (1978-1982). L’any 1982 Pintó va ser nomenat president de la Caixa de Barcelona, en un moment en què era l'onzena entitat financera d'Espanya. Posteriorment, Pintó fou vicepresident de La Caixa i president de l'Obra Social de La Caixa. 

Entre altres, l'any 1991 va ingressar a la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. També ha estat President de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis, President del Consell d'Administració d'Autopistes de Catalunya, vocal del Patronat de l'Institut Cerdà i del Consell d'Administració de Fecsa. 

En reconeixement a la seva impecable trajectòria, Josep Joan Pintó Ruiz va rebre de la Creu d'Honor de Sant Raimon de Penyafort de l'Ordre de Sant Raimon de Penyafort del Ministeri de Justícia (1990); la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999) i la creu al Mèrit en el Servei de l'Advocacia del Consejo General de la Abogacía Española (2002). 

L’ICAB lamenta profundament la pèrdua i des de la màxima admiració transmet el més sentit condol a la seva família i a tota la comunitat jurídica i amics que trobarem a faltar la seva presència, humanitat i excel·lents reflexions sobre la vida i el Dret.

Barcelona, 24 d’agost de 2020-.

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat