Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies

El Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB es consolida com a referent per als àrbitres d’arreu del món

10/11/2016
El lema d’aquesta edició és ‘Twilight zone: public order and the boundaries of arbitration’ (La zona crepuscular: l'ordre públic i els límits d'arbitratge).
El Congrés Internacional d’Arbitratge de l’ICAB es consolida com a referent per als àrbitres d’arreu del món

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha inaugurat la IV edició del Congrés Internacional d’Arbitratge junt a Rafael Espino, secretari de l’ICAB i president del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB), Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya i Jesús Maria Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

Rusca ha afirmat que “l’aposta de l’ICAB per aquest mètode extrajudicial de resolució és molt important i evident, ja que al llarg de tot l’any es fan cursos i màsters. A més ha destacat que aquest congrés, que va néixer sota el mandat del degà emèrit Pedro L. Yúfera, ha arribat a la quarta edició, com a prova de consolidació”. També ha destacat la importància de comptar com a ponents amb l’experiència i coneixements d’àrbitres de Finlàndia, Alemanya, els Estats Units, Argentina, Holanda, Suïssa, França, Perú i Espanya. 

Per la seva part, Rafael Espino ha assenyalat que aquesta quarta edició del IV International Arbitration Congress té com a tema central l’ordre públic i els anomenats límits de l’arbitratge. “És evident que no tot pot estar subjecte a l’arbitratge i que aquesta pràctica extrajudicial també té uns límits clars respecte a la jurisdicció ordinària”, ha afirmat.

La primera taula del congrés ha versat sobre “l’ordre públic vessant formal” i en lla han participat com a ponents Ma. Eugènia Alegret, magistrada de la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i els advocats i àrbitres Patricia Saiz,  Aapo Saarikiri i Andrea Leufgen. Ha estat moderada per César Rivera, advocat i àrbitre. 

Divendres 11 de novembre

El divendres el Congrés s’iniciarà a les 9.30h amb una taula que servirà per analitzar el Dret de la Unió Europea i l’arbitratge. Intervindran com a ponents els advocats i àrbitres Víctor Ferreres, Juan Pablo Argentato, Albert Marsman i Thomas Lieflaende. El debat serà moderat per l’àrbitre i advocat Cristian Gual.

A les 12h se celebrarà la tercera taula que tractarà sobre l’administració i l’àrbitre. En aquesta taula hi participaran els advocats i àrbitres Franz Kundmüller Caminiti, Manuel Rivero, Eduardo Silva Romero i Víctor Mercedes; i serà moderada per l’àrbitre i advocat Jean Marie Vulliemin.

La darrera taula del Congrés abordarà com resoldre els conflictes de propietat intel·lectual amb l’arbitratge. En aquesta ocasió els ponents seran els advocats i àrbitres Carolina Pina, Ignacio de Castro, Helena Suárez, Clifford Hendel. Moderarà l’acte Deva Villanúa, àrbitre i advocada. 

La clausura del Congrés anirà a càrrec de Rafael Espino, secretari de l’ICAB i president del TAB. 

Arbitratge

L’arbitratge és un mètode alternatiu als tribunals en què les parts enfrontades decideixen encomanar a un tercer que faci d’àrbitre, per tal que trobi una solució a la divergència, i on es comprometen a complir la resolució que aquest dicti en forma de laude arbitral.

Les parts oposades que prenen part en un arbitratge ho fan de manera lliure, expressa i voluntària. A l’arbitratge de Dret, l’àrbitre és un advocat en exercici i arriba a la resolució del conflicte mitjançant raonaments jurídics, és a dir, aplicant la norma jurídica que correspongui.

Vídeo de la inauguració

Inauguració del IV International Arbitration Congress from ICAB on Vimeo.

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat