Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies

CONVOCATÒRIA: L’ICAB analitza el problema del ciberbullying amb estudiants d’ESO

23/03/2017
Serà en el marc del nou cicle de sessions del ‘Justícia i Joves’, una iniciativa amb la qual el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona apropa el dret als estudiants de tercer i quart d’ESO
CONVOCATÒRIA: L’ICAB analitza el problema del ciberbullying amb estudiants d’ESO

Més de 360 alumnes participaran de gener a juny al “Justícia i Joves”de l’ICAB

Barcelona 23 de març de 2017. Amb l’objectiu d’acostar el món del dret als joves i d’oferir consells orientadors i assessorament jurídic sobre temes que poden afectar als adolescents, com per exemple, els perills del ‘ciberbulyling’ (assetjament entre iguals per via de les xarxes socials) i les conseqüències jurídiques d’aquesta acció,  el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) realitzarà el divendres, 24 de març, una nova sessió del “Justícia i Joves”.

Més de 360 alumnes d’ESO participaran entre gener i juny en aquesta activitat dissenyada per l’ICAB.

En què consisteix el “Justícia i Joves”?

Aquesta activitat s’inicia amb la visita d’un institut a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, per tal de conèixer les parts més emblemàtiques d’aquest edifici pre modernista de l’Eixample barceloní, entre elles la Biblioteca de l’ICAB, considerada una de la biblioteques jurídiques privades més importants d’Europa. A continuació, la vicedegana de l’ICAB, Rosa Ma. Barberà, fa una xerrada als alumnes tot explicant quina tasca realitza l’advocacia i el seu paper de defensor dels drets de la ciutadania i dels drets humans en general. També per mostrar que el dret està immers en moltes accions quotidianes que es realitzen tot i que en moltes ocasions no s’és conscient.

La darrera activitat del “Justícia i Joves” és eminentment pràctica i participativa i es focalitza a través d’un exemple. Enguany, com a novetat, el tema que es tracta és el ‘ciberbulyling’. Per presentar aquest tema es projecta un curt on es mostra aquesta problemàtica, i tot seguit l’advocat Lluis Batlló serà l’ encarregat de conduir el col·loqui-debat entre els alumnes. S’intenta fer reflexionar als nois i noies sobre què s’entén per ciberbullying? Què farien ells si fossin la persona assetjada? Com es pot denunciar el ‘ciberbulyling’? Quines conseqüències jurídiques i socials té aquest comportament? Es responen aquestes qüestions i moltes altres que plantegen els propis alumnes en el marc d’aquest diàleg.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitzarà fins al mes de juny 9 sessions del “Justícia i Joves”. Aquest divendres participaran en aquesta activitat alumnes de quart d’ESO de l’Institut Joaquim Rubió i Ors. La primera visita del “Justícia i Joves” es va dur a terme el divendres 27 de gener amb estudiants de quart d’ESO de l’escola L’Horitzó i  la propera tindrà lloc el divendres 7 d’abril amb joves de l’IES Vall d’Hebrón.

*Es prega confirmació d’assistència als mitjans de comunicació al correu premsa@icab.cat

 

 

CONVOCATÒRIA

Acte:

L’ICAB analitza el problema del ciberbulliyng amb estudiants d’ESO

Dia:

Divendres 24 març de 2017
11.30 hores atenció a la premsa
13 hores finalització de l’activitat

Lloc:

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283).

 
 

 

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat