Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies

NOTA DE PREMSA: Demà 27 de febrer, segona prova d’accés a l’advocacia a Catalunya gràcies a la reivindicació de l’ICAB

26/02/2016
Enguany com a novetat hi haurà una segona convocatòria de prova d’accés, que el Ministeri de Justícia ha informat que es realitzarà el mes de setembre o octubre
NOTA DE PREMSA: Demà 27 de febrer, segona prova d’accés a l’advocacia a Catalunya gràcies a la reivindicació de l’ICAB

900 alumnes de tota Catalunya estan convocats a la prova que es realitzarà demà dissabte, 27 de febrer, a la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’ICAB continua treballant perquè la prova d’accés a la professió d’advocat es pugui fer en català.

Barcelona 26/2/2016. La prova d’accés a l’advocacia tindrà lloc a Catalunya demà dissabte 27 de febrer a la Universitat Politècnica de Catalunya. Es tracta de la tercera edició de l’examen d’accés a la professió. La primera prova va tenir lloc a Madrid per a tots els estudiants, però l’any passat ja es va poder fer a Catalunya gràcies a la reivindicació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

De la mateixa manera que l’ICAB va lluitar perquè els alumnes poguessin fer la prova en una seu situada a Catalunya, aquesta Corporació està treballant per aconseguir que aquest examen es pugui realitzar a Catalunya també en català, ja que els 900 alumnes que s’examinaran demà tindran les preguntes redactades només en llengua castellana.

Atès que el Ministeri de Justícia va informar que hi hauria una segona convocatòria de l’examen d’accés a la professió d’advocat aquest 2016, que està prevista per al mes de setembre o octubre, l’ICAB insta a què la segona convocatòria de la prova estigui disponible en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma: català i castellà en el cas de Catalunya. També l’ICAB manté la lluita perquè s’avaluï en aquest examen als alumnes en relació a les competències per exercir la professió. 

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca  ha recordat que “és un qüestió de respecte a les cultures del país i de voluntat política” I ha afegit: “la voluntat ja es fa va fer efectiva a través del compromís establert durant el 2015 pel director general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Govern espanyol, Ricardo Conde i que es recull en l’acta de la Comissió Tècnica Sectorial d’Administració de Justícia del 16 de setembre de 2015. Per això ara només cal passar de la paraula als fets”.

Llei d’accés a la professió d’advocat

Els estudiants de grau de dret han de realitzar i superar el màster d’accés a l’advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’accés a les professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament amb la Universitat de Barcelona de la qual enguany hi ha 150 alumnes del màster, amb la Universitat Autònoma de Barcelona (70 alumnes); amb la Universitat Pompeu Fabra (180 alumnes), amb la Universitat Abat Oliba CEU (50 alumnes) i amb la Universitat Oberta de Catalunya (350 alumnes). A més hi ha uns altres 100 alumnes procedents d’altres Universitats catalanes.

 

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat