Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament
Notícies

NOTA DE PREMSA: L’ICAB analitza les conseqüències legals i jurídiques del Brexit

13/02/2020
La jornada de reflexió ha comptat amb la participació de Yolanda Lobao, presidenta de la Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea, Ferran Terradellas, director de l’Oficina Europea a Barcelona i representants de la Cambra de Comerç britànica, d’ACCIÓ i de l’Ajuntament de Barcelona
NOTA DE PREMSA: L’ICAB analitza les conseqüències legals i jurídiques del Brexit

Dijous 13 de febrer de 2020 (Barcelona). L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha acollit aquesta tarda la jornada d’anàlisi i reflexió “Brexit: la sortida del laberint?”. La jornada ha comptat amb la participació del Cònsol General del Regne Unit a Catalunya, les Illes Balears, Aragó i Andorra, de Lloyd Milen; el director de l’Oficina Europa a Barcelona, Ferran Terradellas; de l’advocat i Solicitor, Alberto Pérez-Cedillo; de la directora de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya, Eva Prada; de la directora de Promoció Econòmica i Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Judith Romera; i de la directora de la Unitat d’Internacionalització d’ACCIÓ, Cristina Serradell. Per part de l’ICAB, ha intervingut la presidenta de la Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea, Yolanda Lobao.

El debat ha transitat sobre les conseqüències legals i jurídiques que el Brexit pot tenir en l’economia, en les relacions entre països de la Unió Europea i també com pot afectar el sector jurídic. En aquest sentit la presidenta de la Secció de Dret Internacional de la Unió Europea ha indicat que el sector jurídic afronta un repte important perquè “ens trobem davant d’un laberint. Els acords que regiran la relació entre la UE i el Regne Unit a partir d'ara són una declaració política i obren un escenari incert”.

També s’ha referit a les derivades que el Brexit pot tenir a nivell empresarial; la directora de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya, Eva Prada. “Hem vist que l'impacte del Brexit ha estat més gran en el comerç que en les inversions. No obstant això, continuem treballant per a informar i assessorar a totes companyies preocupades davant l'escenari que s'obre”, ha assegurat.

L’afectació que el Brexit pugui tenir en l’economia i en l’activitat de professionals catalans i espanyols al Regne Unit ha estat un dels angles que més debat han generat. Des de l’Ajuntament de Barcelona, Judith Romera ha apuntat que han rebut moltes peticions per part de la comunitat britànica. “Barcelona vol ser una ciutat oberta, d'acolliment i donar suport al talent en aquest cas britànic, que viu a la ciutat. Tenim una sèrie d'accions per a atreure talent internacional i ajudar-lo”; un fet que ha estat complementat per la directora de la Unitat d’Internacionalització d’ACCIÓ, Cristina Serradell. Serradell ha subratllat que "el Brexit ens preocupa i ens ocupa ja que la relació comercial entre Catalunya i Regne Unit té molt pes en l'economia del país”.

Per la seva banda, el cònsol general del Regne Unit, Lloyd Milen ha apostat per mantenir les relacions entre els diferents països de la Unió Europea d’acord amb les condicions del nou marc. Tenint en compte el nou context, Milen ha assegurat que “sempre que hi ha un canvi hi ha molta incertesa i també molts rumors. Ara ens trobem en un període de transició, que durarà onze mesos, i hem de treballar conjuntament des d'aquí; però un bon acord és possible”.

Finalment, el director de l’Oficina Europea a Barcelona, Ferran Terradellas ha fet un discurs marcadament europeista. “Hem format part de la mateixa família més de 40 anys. Per part de la Comissió Europea es farà tot l'esforç possible per a negociar un acord conjuntament amb el Regne Unit que beneficiï a tots”, ha explicat.

Contactes

    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat